Voorwaarden om een gepensioneerde flexi in te schakelen

In onze blog over werknemers die een flexi-job mogen uitvoeren, vermelden we al kort dat ook gepensioneerden sinds 2018 kunnen bijverdienen. Een flexi-job staat een gepensioneerde toe om onbelast en onbeperkt bij te verdienen. Maar er zijn enkele voorwaarden verbonden om de gepensioneerde een geldig flexi-contract aan te kunnen bieden.

Voorwaarden

Een van de voorwaarden is dat de gepensioneerde ten minste met pensioen gegaan is op het einde van het tweede kwartaal voor het kwartaal van tewerkstelling als flexi-jobber. Het gaat hier om alle personen die een wettelijk, bestuursrechtelijk of statutair ouderdoms-, rust-, anciënniteits- of overlevingspensioen of een ander als zodanig geldend voordeel genieten. 

Een gepensioneerde mag onbeperkt bijverdienen met een flexi-job vanaf het jaar waarin hij of zij de leeftijd van 65 heeft bereikt. Ook als de gepensioneerde in het begin van het rustpensioen een loopbaan van 45 jaar kan bewijzen, mag hij of zij een flexi-job uitoefenen.

Is de gepensioneerde nog geen 65 jaar? Dan is er een uitzonderlijke regel. Hij of zij moet voor het begin van kwartaal 1 met pensioen gegaan zijn om in kwartaal 2 te kunnen werken als flexi. Dezelfde redenering gaat op voor de andere kwartalen: wil een gepensioneerde een flexi-job doen in kwartaal 3, dan moet hij of zij voor kwartaal 2 officieel in pensioen zijn gegaan. Voor het laatste kwartaal is een pensioen voor kwartaal 3 essentieel om te voldoen aan de voorwaarden van een flexi-jobber.
Bijvoorbeeld: Een gepensioneerde wil bij jou aan de slag in april 2022, maar is nog geen 65 jaar? Dan moet hij of zij voor 1 januari 2022 op pensioen gegaan zijn.

Vind flexi-jobbers voor in je zaak

Bij NOWJOBS hebben een groot aantal bijverdieners en flexi-jobbers in onze database. Zo helpen we je om gepensioneerden en andere gemotiveerde werkkrachten in te zetten in je zaak. Registreer je nu en vind snel een geschikte flexi-jobber in onze app!

Registreer nu

Heb je nog vragen? Bekijk dan zeker onze FAQ-pagina. Is je vraag nog niet beantwoord? Contacteer ons dan zeker!

Contacteer ons
 

Wil je meer leren over de voorwaarden om flexi-jobbers aan te nemen binnen je bedrijf? Lees dan zeker ook deze artikels:

Kan ik een flexi-jobber inschakelen in mijn sector?
Hoeveel bedraagt het loon van een flexi-jobber?

account_circle

Elizabeth - 02 juni 2020