09 maart 2023

Het loon van een flexi-jobber

Een flexi-jobber aan het werk op Tomorrowland

Het flexi-loon, net als de voorwaarden op het contract, worden overeengekomen tussen de flexi-jobber en de werkgever. Wel moet je er als werkgever rekening mee houden dat er voor flexi-jobbers een minimumloon vastligt. Het baremaloon in 2023 werd vastgelegd op € 11,19 per uur en daar komt 7,67% vakantiegeld bovenop. Een flexi-jobber moet dus nooit extra vakantiegeld krijgen, want dit wordt onmiddellijk uitbetaald in het loon. 

Het totale minimumloon van een flexi-jobber is dus € 12,05 per uur, bruto te betalen door de werkgever.

Bovenop het loon van de flexi-jobber, betaalt de werkgever nog een bijzondere werkgeversbijdrage van 25%. Dit is een groot voordeel voor jou als werkgever, aangezien dit bij ‘gewone’ werknemers ongeveer 32% bedraagt. Deze kost voor de werkgever wordt berekend op het volledige flexi-loon en het vakantiegeld samen van de werkkracht. 

Zowel het loon, vakantiegeld als de bijdrage van de flexi-jobber zijn kosten die voor de werknemers gelden als aftrekbare beroepskost.

Wat zijn de kosten voor een flexi-jobber op een feestdag?

Er zijn enkele extra tegemoetkomingen voor prestaties op zon- en feestdagen. De flexi-jobber heeft bovenop zijn uurloon recht op een extra premie per uur. Jouw bijverdiener verdient dan 2 euro extra per uur, maximaal € 12 extra per dag. Daarnaast moet een flexi-jobber kunnen rekenen op betaalde inhaalrust binnen de 6 weken na de feestdag. Ook als je een flexi-jobber tussen 12 en 5 uur ’s nachts tewerkstelt, Een flexi-jobber in de horeca heeft bv. recht op een extra toeslag van € 1,3554 per uur. 

Bouwt de flexi-jobber sociale rechten op bij mij als werkgever?

Een flexi-werker bouwt ook sociale rechten en extra vakantiedagen op tijdens zijn job bij jouw bedrijf. Die moet hij bij jou opnemen en niet bij zijn of haar vaste werkgever. Je hoeft de flexi-jobber wel niet meer extra uit te betalen die dag, want vakantiegeld (7,67%) wordt onmiddellijk met het loon uitbetaald.

Het voordeel voor flexi-jobbers is dat hun loon volledig belastingvrij is. Het brutoloon is dus ook wat de flexi-jobber er netto aan overhoudt. Dit inkomen hoeft niet aangegeven te worden in de belastingbrief, dus is er voor de bijverdiener geen risico om in een hogere belastingschijf te vallen.

Wat is de kost om een flexi-jobber in te schrijven via een platform?

Ben je op zoek naar een flexi-jobber, maar heb je geen tijd om zelf op zoek te gaan naar de perfecte bijverdieners of wil je de administratie als werkgever uit handen geven? Bij NOWJOBS hanteren we een heel transparante kostenberekening voor het inschakelen van een flexi-jobber of andere bijverdieners. De kost van een flexi-jobber is afhankelijk van het feit of je iemand inschakelt via onze search-module of jouw flexi-jobbers inschrijft op onze payroll

Wil jij graag bijverdieners inschakelen en ben je benieuwd wat dit zou kosten? Dat kan je snel en eenvoudig berekenen via onze nieuwe price calculator. 

Registreer je zaak nu op NOWJOBS en plaats gemakkelijk en gratis je vacature om een flexi te vinden.

Registreer nu

Heb je nog vragen? Bekijk dan zeker onze FAQ-pagina. Is je vraag nog niet beantwoord? Contacteer ons dan zeker!

Contacteer ons

account_circle

Marketing - 09 maart 2023