02 maart 2023

In welke sectoren kunnen flexi-jobbers aan de slag en onder welk paritair comité?

Een flexi-jobber aan het werk achter de kassa op Tomorrowland

Sinds 1 december 2015 kunnen werknemers die minstens 4/5de werken of gepensioneerden, bijverdienen onder het statuut van flexi-jobber. Dit kon eerst enkel in de sector van de horeca, of onder het paritair comité 302. 

Sinds begin 2018 is het statuut van flexi-job uitgebreid naar andere sectoren en kunnen deze bijverdieners onder andere paritaire comités werken. Het aantal sectoren voor flexi-jobs werd grondig uitgebreid door de overheid om zo de mensen die extra willen werken aan te moedigen, maar ook om werkgevers te stimuleren om gemakkelijk, flexibel en legaal extra werkkrachten tewerk te stellen.

Let op: niet elk bedrijf kan momenteel een flexi inhuren. Hieronder vind je een overzicht in welke sectoren flexi-jobbers mogen ingezet worden en welke paritaire comités daaraan verbonden zijn.

Flexi sectoren

De regels voor werkgevers die flexi-jobbers inzetten - inzake contract, minimumloon en meer - zijn in al deze sectoren gelijk. 

Valt jouw zaak onder één van bovenstaande paritaire comités en wil je in je sector met flexi-jobs starten? Dan kunnen wij je hierbij begeleiden. Via onze handige NOWJOBS app, plaats je namelijk gratis vacatures om de geschikte flexi-jobber te vinden en wij regelen de administratie! Registreer nu gemakkelijk je zaak om te starten!

Registreer nu

Heb je nog vragen? Bekijk dan zeker onze FAQ-pagina. Is je vraag nog niet beantwoord? Contacteer ons dan zeker!

Contacteer ons

account_circle

Marketing - 02 maart 2023