12 januari 2018

Ook gepensioneerden kunnen aan de slag onder het flexi-statuut

Gepensioneerde vrouw werkt op haar laptop

Sinds 1 januari 2018 werden niet alleen de paritaire comités uitgebreid, maar ook gepensioneerden en contractuele leerkrachten kunnen vanaf januari onbeperkt bijverdienen als flexi-jobber.

Deze maand zetten we opnieuw een NOWJOBBER in de bloemetjes! Ben je benieuwd wie? Lees dan snel even verder!

NOWJOBBER van de maand: meet Aldegonda

We stellen jullie graag Aldegonda voor, een pittige dame die dit jaar 64 wordt. Ze heeft gedurende zeven jaar een eigen café uitgebaat en heeft er 13 jaar dienst als gevangenisbewaker opzitten. Aldegonda is sinds enkele jaren op pensioen maar heeft sindsdien nog niet stilgezeten. Ze is dol op koken, volgt een cursus aan de kunstacademie en klust regelmatig bij via de NOWJOBS app.

Proficiat Aldegonda, jij bent NOWJOBBER van de maand!

Hoe heb je de NOWJOBS app ontdekt?

"Via mijn zoon ben ik terechtgekomen bij NOWJOBS, hij vertelde me dat je via de app als flexi-jobber aan de slag kan en dat leek me wel interessant om eens te proberen," aldus Aldegonda. Samen hebben ze de app gedownload en maakten ze een profiel aan. De hulp van haar zoon had ze al snel niet meer nodig omdat de app zichzelf volledig uitwijst.

"Mijn eerste job had ik al snel binnen. Dankzij de ervaring die ik had uit mijn vroegere carrière in de horeca werd ik al snel gekozen voor een vacature. Ik had nog nooit onder het flexi-statuut gewerkt vooraleer ik NOWJOBS kende, het was dan ook een echte opluchting dat alles zo snel en vlot verliep. Ik had de smaak meteen te pakken."

Waar klus je zoal bij?

In tussentijd heeft Aldegonda al enkele vaste zaken waar ze wekelijks kan gaan werken. Bijverdienen ziet ze meer als een hobby dan werk. “Het geld dat ik ermee verdien is natuurlijk altijd een leuke extra!” voegt ze er al lachend aan toe.

“Af en toe krijg ik de vraag van andere horecazaken of ik bij hen ook wil bijverdienen. Natuurlijk zeg ik daar geen neen tegen, maar alles moet wel via NOWJOBS verlopen.”

Waarom raad je NOWJOBS aan?

De app is zo handig, omdat hij volledig digitaal is. Je verliest geen kostbare tijd meer, alles gaat heel snel en vlot. Ook de planning die op de app staat is heel overzichtelijk. Je kan precies zien wanneer je waar verwacht wordt.”

Wil jij ook aan de slag als flexi-jobber?

Heb jij in januari, februari en maart van 2023 minstens 4/5de gewerkt? Dan kan jij via NOWJOBS werken onder het flexi-statuut in oktober, november en december van 2023. Je kan de app gratis downloaden en swipen door de openstaande vacatures in jouw buurt. Solliciteren kan je via één klik en hup, de job is binnen!

account_circle

Marketing - 12 januari 2018