10 augustus 2022

Zaken om rekening mee te houden als je een student tewerkstelt

Vier studenten die werken achter de bar in Tomorrowland

De zomervakantie is in volle gang. Studentenjobs zijn momenteel extra in trek — en daar komen enkele formaliteiten bij kijken. Van arbeidsovereenkomsten over Dimona-aangiftes tot verzekeringspolissen: we zetten op een rij waar je als werkgever rekening mee moet houden.

Geen zin in alle administratieve rondslomp? Snappen we. Schrijf je studenten in via NOWJOBS, dan hoef je je niet bezig te houden met papierwerk - dat nemen wij namelijk van je over. Handig.

Formaliteiten: 

1.    Sluit een arbeidsovereenkomst voor studenten af

Werf je een student aan, dan moet je een arbeidsovereenkomst opstellen. Je hebt tijd om de arbeidsovereenkomst af te sluiten tot het moment dat de student in je zaak begint.

2.    Stel een Dimona-aangifte op

De Dimona (Déclaration Immédiate/Onmiddellijke Aangifte), dat is het elektronische bericht waarmee je elke indiensttreding en uitdiensttreding aangeeft bij de RSZ. Na het afsluiten van de arbeidsovereenkomst en ten laatste op het moment dat de student start in je zaak, moet je een onmiddellijke aangifte van tewerkstelling doen.

Een Dimona-aangifte bevat:

●    de datum van indiensttreding
●    info over je inschrijvingsnummer bij de RSZ
●    je identificatienummer bij de Belgische sociale zekerheid (INSZ)
●    het nummer van je sociale identiteitskaart (SIS)
●    het nummer van het paritaire comité waaronder je zaak valt
●    de aanduiding dat het om een student gaat
●    de einddatum van de arbeidsovereenkomst
●    het aantal uren tewerkstelling per kwartaal, zoals voorzien in de studentenovereenkomst

3.    Sluit een verzekering tegen arbeidsongevallen af

Alle werkende studenten vallen onder de wetgeving over arbeidsongevallen. Neem je als werkgever jobstudenten in dienst, dan moet je voor hen een verzekering arbeidsongevallen afsluiten. Die verzekering loopt even lang als de arbeidsovereenkomst.
 

Schrijf je studenten in via NOWJOBS

Schrijf je studenten in via NOWJOBS, dan hoef je je niet bezig te houden met arbeidsovereenkomsten, Dimona-aangiftes of verzekeringendat regelen wij allemaal voor jou. Handig, niet?

Je studenten inschrijven via NOWJOBS, da’s trouwens een fluitje van een cent. Via onze app nodig je eenvoudig je bijverdieners uit. Bovendien schrijf je hen in aan een voordelig tarief. En wij nemen met plezier de administratie van je over. Papierwerk behoort tot het verleden. Zo hou je meer tijd over voor andere, belangrijkere dingen.

Wist je trouwens dat je via NOWJOBS ook op zoek kan gaan naar nieuwe studenten? Je plaatst eenvoudig een vacature en ziet snel de sollicitaties binnenstromen. Waar wacht je nog op? 

Registreer je snel!

Registreer nu

Heb je nog vragen? Bekijk dan zeker onze FAQ-pagina. Is je vraag nog niet beantwoord? Contacteer ons dan zeker!

Contacteer ons 
 

account_circle

Marketing - 10 augustus 2022