19 mei 2022

Neutralisatie studentenuren door Corona

Vier studenten zitten te overleggen aan tafel

Schakel meer studenten in door de neutralisatie van de studentenuren!

Corona: waarschijnlijk hét meest besproken onderwerp van 2020, 2021 en 2022. Liefst van al willen we deze donkere periode in de vergeetput steken en er nooit meer aan hoeven te denken. De coronapandemie heeft ongetwijfeld een gigantische impact gehad op het bedrijfsleven. Tijdens deze periode van lockdowns, quarantaines en uitvallende vaste medewerkers was het voor velen enorm moeilijk hun zaak draaiende te houden.  

Goed nieuws!

Er werd een maatregel gelanceerd als tegemoetkoming voor de bedrijven zodat ze meer studenten kunnen inschakelen. In het eerste kwartaal (1 januari t.e.m. 31 maart 2022) werden 45 studentenuren geneutraliseerd. Concreet houdt dit in dat deze 45 studentenuren niet worden afgetrokken van de 475 uren die een student normaal gezien mag werken per kalenderjaar.  

Deze maatregel is van toepassing op alle sectoren, met uitzondering van zorg en onderwijs. In deze sectoren werd een volledige neutralisatie van de uren voorzien die een student presteerde in het eerste kwartaal. 

Heb jij nood aan extra hulp in je zaak? Registreer je via NOWJOBS en begin met het inschakelen van studenten aangezien deze nu nog meer kunnen en willen werken! 

Registreer nu  

Zit je nog met vragen over de neutralisatie van de studentenuren of over andere zaken? Vuur ze op ons af via now@nowjobs.com of bekijk onze FAQ-pagina.

Contacteer ons

     

account_circle

Marketing - 19 mei 2022