Sinds 1 december 2015 kunnen werknemers die minstens 4/5de werken of gepensioneerden, bijverdienen onder het statuut van flexi-jobber. Dit kon eerst enkel in de sector van de horeca, of onder het paritair comité 302. 

Sinds begin 2018 is het statuut van flexi-job uitgebreid naar andere sectoren en kunnen deze bijverdieners onder andere paritaire comités werken. Het aantal sectoren voor flexi-jobs werd grondig uitgebreid door de overheid om zo de mensen die extra willen werken aan te moedigen, maar ook om werkgevers te stimuleren om gemakkelijk, flexibel en legaal extra werkkrachten tewerk te stellen.

Let op: niet elk bedrijf kan momenteel een flexi inhuren. Hieronder vind je een overzicht in welke sectoren flexi-jobbers mogen ingezet worden en welke paritaire comités daaraan verbonden zijn.

De regels voor werkgevers die flexi-jobbers inzetten - inzake contract, minimumloon en meer - zijn in al deze sectoren gelijk. 

Valt jouw zaak onder één van bovenstaande paritaire comités en wil je in je sector met flexi-jobs starten? Dan kunnen wij je hierbij begeleiden. Via onze handige NOWJOBS app, plaats je namelijk gratis vacatures om de geschikte flexi-jobber te vinden en wij regelen de administratie! Registreer nu gemakkelijk je zaak om te starten!

Registreer nu

Heb je nog vragen? Bekijk dan zeker onze FAQ-pagina. Is je vraag nog niet beantwoord? Contacteer ons dan zeker!

Contacteer ons

     

Wil je meer leren over de voorwaarden om flexi-jobbers aan te nemen binnen je bedrijf? Lees dan zeker ook deze artikels:

Hoeveel kost een flexi-jobber mij als werkgever?
Welke contracten zijn nodig bij het inzetten van een flexi-jobber?
Wat zijn de voordelen van flexi-jobs?

account_circle

Elizabeth - 02 januari 2023