14 september 2023

Het loon van een bijverdiener

Bijverdieners hebben (nog) geen studenten- of flexi-statuut, maar werken wel in het weekend of op weekdagen om jouw zaak bij te staan. Benieuwd naar het prijskaartje voor die toegewijde hulp? Dat ontdek je in deze blog!

Wie zijn bijverdieners?

Een bijverdiener is een flexibele werkkracht die wil bijverdienen, maar niet in aanmerking komt voor een studenten- of flexi-job. Deze bijverdieners worden vaak “extra’s medewerkers” genoemd en daar is een goede reden voor: ze zijn extra gedreven en matuurder dan jobstudenten. Taken die studenten (nog) niet mogen uitvoeren, nemen zij graag voor hun rekening. Bovendien hebben bijverdieners vaak al een groot netwerk opgebouwd: de connecties die ze tijdens hun hoofdberoep of persoonlijke activiteiten maken, zijn ook nuttig voor jouw zaak. 

Hoeveel kost een bijverdiener? 

Al die voordelen komen met een prijskaartje dat iets hoger is dan dat van flexi-jobbers en jobstudenten. Jouw bijverdieners hebben immers recht op een minimumloon en een aantal bijkomende voordelen zoals vakantiegeld, feestdagen, maaltijd- en ecocheques en kilometervergoeding, net als je vaste medewerkers. Daarnaast betaal je een werkgeversbijdrage van gemiddeld 30%.
Het minimumloon van bijverdieners is afhankelijk van jouw sector. Binnen bepaalde sectoren (paritaire comités) gelden collectieve arbeidsovereenkomsten, waarbij het minimumloon van bijverdieners vastligt. Werd er binnen een sector geen collectieve arbeidsovereenkomst afgesloten, dan wordt het loon bepaald op basis van het GGMMI (gewaarborgd gemiddeld minimummaandinkomen). 
Voor een iets hogere prijs bieden bijverdieners extra kwaliteit. In principe mogen ze zoveel werken als ze zelf willen. Dus waarom niet in jouw zaak?

Ben je benieuwd naar het prijskaartje van jouw bijverdiener? Gebruik onze price calculator en ontdek meteen het tarief!

Bereken het tarief van je bijverdiener

Heb je nog vragen? Bekijk dan zeker onze FAQ-pagina. Is je vraag nog niet beantwoord? Contacteer ons dan zeker!

Contacteer ons

account_circle

Marketing - 14 september 2023