01 januari 2024

Wat zijn de voordelen van een flexi-job voor gepensioneerden?

Wat is een flexi-job voor gepensioneerden? Tijdens je pensioen bijverdienen, dat weten we, maar het is zoveel meer! In deze blog bespreken we 5 voordelen van een flexi-job tijdens je pensioen.  

1. Nieuwe vaardigheden

Leren doe je je hele leven lang, ook tijdens je pensioen. Met een flexi-job kun je de kennis die je opdeed tijdens je loopbaan verder ontwikkelen, of je kan nieuwe vaardigheden leren. Ga voor een flexi-job in je eigen branche of kies een bijverdienste in een nieuwe sector. Tijdens je pensioen ligt de wereld aan je voeten.

2. Sociaal contact

Een job is een geweldige manier om mensen te ontmoeten, ook na je pensioen. Dankzij een flexi-job heb je als gepensioneerde alle sociale interactie die je wil. Bovendien geeft je bijverdienste je de kans om in een nieuwe sector mensen te leren kennen, vrienden te maken en je netwerk uit te breiden.  

3. Zinvolle tijdsbesteding

Na een boeiende carrière kan je pensioen soms een leegte achterlaten. Flexi-jobs zorgen voor invulling! Door tijdens je pensioen een flexi-job uit te oefenen, blijf je actief en betrokken. Zo hoef je niet te stoppen met betekenisvol werk dat voldoening geeft en je dag zinvol invult.  

4. Flexibliteit en vrijheid

Flexi-jobs staan bekend om hun flexibele uren. Met een flexi-job bepaal je zelf wanneer en hoeveel je werkt, zodat je de perfecte balans kan vinden tussen werk en vrije tijd. Zo houd jij voldoende tijd over voor vrienden, familie, hobby’s en ontspanning. Pensioen en flexi-job, da’s een ideale combinatie!  

5. Extra inkomsten

Op pensioen en bijverdienen, dat kan met een flexi-job. Het flexi-statuut laat toe om je financiële situatie te verbeteren. Die bijverdienste heeft bovendien geen invloed op je pensioenuitkering. Je betaalt geen belastingen op je flexi-job tijdens je pensioen. Ben je jonger dan 65 jaar, heb je een loopbaan van minder dan 45 jaar achter de rug of geniet je nog niet van een rust- en/of overlevingspensioen? Dan gelden er extra inkomensgrenzen. Daar lees je alles over in deze blog.

Tijdens je pensioen bijverdienen, da’s meer dan geld verdienen. Via NOWJOBS vind je de flexi-job die past bij jouw situatie en aansluit bij jouw passie!

account_circle

Justien - 01 januari 2024