10 maart 2022

Fiscale fiche en individuele rekening, say what?!

Een jobstudente die haar belastingsaangifte invult

Onlangs jouw fiscale fiche en individuele rekening gekregen in jouw mailbox? En heb je geen flauw idee wat deze documenten zijn en wat je hiermee moet doen? Check dan zeker de uitleg hieronder! ?

Fiscale fiche: belastingsaangifte

Op je fiscale fiche vind je het bedrag van alle betalingen, inhoudingen, tussenkomsten, voordelen van alle aard en herberekeningen van het afgelopen inkomstenjaar. Je hebt deze fiche nodig om jouw belastbare inkomen voor jouw belastingsaangifte te kennen.
De belastingsaangifte zelf doe je pas in juni, hou het document dus goed bij. De vakjes ingevuld op jouw fiscale fiche, dien je dan over te nemen op de belastingsaangifte. Als flexi dien je de inkomsten van je flexi-job niet aan te geven bij de belastingsaangifte.

➡️ Ben je student? Zelfs als student zal je een belastingsaangifte moeten invullen, ook al heb je maar 1 dag gewerkt. Wanneer je niet onder de belastingsaangifte van je ouders valt, heb je dus deze fiche nodig om je eigen belastingsaangifte in te vullen. 

Twijfel je of je ten laste valt van jouw ouders of niet? Dat hangt af van jouw inkomen als student. Meer info kan je hier terugvinden of in onze blog over belastingsaangifte voor studenten. 

Individuele rekening: overzicht van betalingen

De individuele rekening geeft je een overzicht van alle betalingen die je tijdens het voorgaande kalenderjaar hebt ontvangen. Dit gaat over:
•    Maandelijkse salarissen.
•    Andere betalingen zoals vakantiegeld, eindejaarstoelage, eventuele uitgestelde bezoldiging.
Op de individuele rekening staan jouw salarisgegevens gegroepeerd per maand, per kwartaal en in een jaartotaal.

➡️ Het is een sociaal document dat gewoon uitgereikt wordt als overzicht. Je hoeft hier niets mee te doen.

Aarzel niet om ons te contacteren via now@nowjobs.com of onze FAQ-pagina te bekijken als je hier nog vragen over hebt! 

 

Nog niet geregistreerd? Download de NOWJOBS-app en ga aan de slag!

account_circle

Marketing - 10 maart 2022