23 januari 2023

Word een topwerkgever voor bijverdieners

Een horeca uitbater met een tablet in de hand die collega's brieft

Studenten en flexi’s kiezen hun bijverdienste niet blindelings. Ze hebben specifieke vereisten, en die verschillen van degene die bij hun hoofdinkomen komen kijken. Eind 2022 deed NOWJOBS samen met iVox onderzoek naar de trends die leven onder bijverdieners. Zo hechten ze veel belang aan flexibiliteit en een goede sfeer op de werkvloer. In deze blog sommen we op waarmee je bijverdieners een plezier doet.

Bijverdieners verwachten flexibele werktijden

Één van de voornaamste criteria bij het kiezen van een bijverdienste: uren die de student of flexi goed uitkomen. Vooral de jongste generatie hecht belang aan flexibele werktijden. Ze combineren kortetermijndenken met een flexibele agenda, wat hen de mogelijkheid geeft vandaag nog te beslissen over morgen.

Bijverdieners verwachten vlot woon-werkverkeer

Een tweede job moet goed gelegen zijn. Bij 55-plussers heeft dat vooral te maken met mobiliteit. Ook voor de jongere (stedelijke) generatie is een goede locatie een must, want zij zijn gewend aan wandel- en fietsafstanden.

Bijverdieners verwachten een goede werksfeer

Een goede sfeer op de werkvloer blijkt essentieel voor bijverdieners van alle leeftijden. Fijne collega’s, teamspirit en groepsdenken werken motiverend en horen bij een succesvol bedrijf. Behandel studenten en flexi’s dus niet als tijdelijke buitenbeentjes, maar omarm hen als onmisbaar deel van je zaak.

Bijverdieners verwachten een zinvolle jobinhoud

Vooral jongere generaties hechten belang aan de normen en waarden van het bedrijf waar ze overwegen bij te verdienen. Voor studenten is dit vaak hun eerste werkervaring en ze zien hun eigen normen en waarden graag weerspiegeld op de werkvloer. Opvallend: flexi’s boven de 55 jaar willen vaak een tweede job die aansluit bij hun persoonlijke interesses, terwijl 35- tot 54-jarigen doorgaans iets helemaal anders dan hun huidige job zoeken.

Heb je nog vragen? Bekijk dan zeker onze FAQ-pagina of contacteer ons. 

Contacteer ons

account_circle

Marketing - 23 januari 2023