23 januari 2023

Drie goede redenen om bijverdieners aan te nemen

Een bijverdiener die lachend werkt achter de kassa van een supermarkt

Werkgevers zijn het er massaal over eens: studenten en flexi's vormen een flexibele, betaalbare oplossing voor personeelstekorten. Maar naast het financiële aspect zijn er nog tal van andere goede redenen om een bijverdiener aan het werk te zetten. In deze blog sommen we de drie voornaamste op.

Vang piekmomenten probleemloos op

Drukke periode in zicht? Hou het hoofd koel en schakel een jobstudent of flexi-jobber in. Zo blijven jij en je vaste personeel de chaos moeiteloos de baas. Bonus: eens de drukte achter de rug is, zit je niet met een teveel aan vaste werknemers.

Tip: ken je je piekperiode(s) niet? Maak gebruik van data en val terug op cijfers van voorgaande jaren om het juiste aantal extra werknemers in te zetten. Tijdens de feestdagen of Black Friday, bijvoorbeeld.

Vind vaste werknemers

Studenten en flexi’s zijn doorgaans enthousiast en gemotiveerd. Daarnaast leveren hun vaardigheden vaak interessante inzichten op. Flexibele samenwerkingen zijn de manier bij uitstek om boeiende profielen te ontdekken en je vaste team aan te vullen.

Creëer een goede werksfeer

Behandel je bijverdieners niet als tijdelijke buitenbeentjes, maar omarm hen als onmisbaar deel van je bedrijf. Dat is namelijk bevorderlijk voor de algemene groepssfeer. Je vaste personeel samenzetten met bijverdieners leidt vaak tot nieuwe, creatieve inzichten.

Wil je meer weten over de voordelen van werken met flexi-jobbers en de voordelen van werken met studenten? In onze whitepaper lees je alles over de laatste trends die leven onder bijverdieners en hoe je deze als werkgever in je voordeel kan laten werken in 2023! 

Download gratis de whitepaper

Heb je nog vragen? Bekijk dan zeker onze FAQ-pagina of contacteer ons. 

Contacteer ons

account_circle

Marketing - 23 januari 2023