14 september 2023

Wat is een bijverdiener?

Wie zijn bijverdieners en waarom noemen we hen ook “extra’s medewerkers”? In deze blog krijg je een antwoord op je vragen en ontdek je hoe bijverdieners zich onderscheiden van studenten en flexi-jobbers! 
 

Wie zijn bijverdieners of “extra’s”?

bijverdieners zijn flexibele werkkrachten die willen bijverdienen, maar niet in aanmerking komen voor een studenten- of flexi-job. Denk maar aan mensen die naast hun hoofdberoep willen werken, maar drie kwartalen voor de start van hun bijverdienste minder dan 4/5de voor een andere werkgever werkten. 

Die bijverdieners zullen niet als flexi-jobber erkend worden en zullen dus aan de slag gaan als ‘bijverdiener’. Ook wie een opleiding volgt in avondonderwijs werkt bij NOWJOBS als bijverdiener. Die krijgt immers geen statuut als jobstudent. 

Deze bijverdieners worden vaak “extra medewerkers” genoemd en daar is een goede reden voor: ze zijn extra gedreven, zijn matuurder dan jobstudenten, hebben meer ervaring en vaak een groot professioneel netwerk. Zij geven jouw zaak dus die extra push om iedere shift tot een goed einde te brengen. 

Extra’s get the job done, maar hou er rekening mee dat hun tarief iets hoger ligt dan dat van flexi-jobbers en studenten. Bijverdieners hebben immers recht op een minimumloon en een aantal bijkomende voordelen zoals vakantiegeld, feestdagen, maaltijd- en ecocheques en kilometervergoeding. Daarnaast betaal je een werkgeversbijdrage van gemiddeld 30%. 

Een iets hoger tarief, voor extra kwaliteit. Met de hulp van bijverdieners hou jij het hoofd koel, zelfs tijdens de grootste drukte! 
Ben jij op zoek naar een bijverdiener? Registreer je hier en vind die hulp in no time! 

Registreer nu

Heb je nog vragen? Bekijk dan zeker onze FAQ-pagina. Is je vraag nog niet beantwoord? Contacteer ons dan zeker! 

Contacteer ons

 

account_circle

Marketing - 14 september 2023