24 november 2020

Hoe gaat NOWJOBS om met de coronamaatregelen?

Een groep mensen met een mondmasker op die tote bags uitdelen

We hoorden laatst Mr. Probz op de radio met het nummer ‘Waves’. Toepasselijk vonden we, want de coronagolven zorgen voor heel wat verandering. Tegelijkertijd zien ondernemers ook nieuwe kansen. Bij NOWJOBS moedigen we deze innovatieve ondernemers aan en ondersteunen we hen waar nodig.

We matchen werkgevers met onze bijverdieners, want ook de studenten, flexi’s en reguliere bijverdieners staan in deze onzekere tijden te popelen om wat bij te verdienen. Zeker nu sommigen misschien zelfs even weer werkloos zijn door de crisis. Hoe we dit alles (veilig) houden in de tweede lockdowngolf en welke opportuniteiten wij zien, leggen we je graag uit in deze blog.

 

Maatregelen om veilig te matchen

De meeste jobs die op dit moment nog aangeboden worden in de NOWJOBS-app zijn fysieke jobs, zoals in de logistiek, schoonmaak of thuisbezorging. Thuiswerken is vaak geen optie. Toch worden het aantal contactmomenten zo sterk mogelijk geminimaliseerd en dat al vanaf de eerste stappen in de zoektocht naar flexibele mensen. Via ons 100% digitale platform gebeurt solliciteren en alle administratie sowieso op afstand.

Ons team informeert onze bijverdieners en aangesloten bedrijven zo veel mogelijk over nieuwe updates, maatregelen of veiligheidsvoorschriften via regelmatige mailings.

We merken dat de werkgevers heel serieus met de maatregelen omgaan en hun verantwoordelijkheid opnemen. Ruim voordat een shift start worden onze bijverdieners, via de chatfunctie in de app of per telefoon, geïnformeerd door hun werkgever waar ze op moeten letten en hoe iedereen het veilig kan laten verlopen.

 

Advies voor bedrijven en werkgevers

Zoals altijd staat ons hele NOWJOBS-team klaar om ondernemers te ondersteunen waar nodig. We volgen de nieuwste maatregelen voor bedrijven in alle sectoren nauw op en communiceren relevante updates zo snel mogelijk via onze mailing, site, sociale media en zelfs via pop-ups in de app zelf.

We zoeken met plezier mee naar een gepaste oplossing voor elke zaak op vlak van personeelsplanning en we lanceren regelmatig acties om met een extra korting personeel aan te nemen. En de zwaarst getroffen horecaondernemingen mogen van ons een gratis exemplaar ontvangen van het boek ‘Horeca na corona’. Zo steken we jullie graag een ❤ onder de riem en komen we samen sterker uit deze crisis.

 

Welke jobs worden momenteel uitgevoerd?

Bijverdieners worden nu nog steeds gretig ingezet. Zo zien we bijvoorbeeld een enorme groei in onder andere maaltijdbezorging. Deze tijd zorgt ook voor nieuwe, unieke jobs in de NOWJOBS-app. Denk hierbij aan het helpen bij het (vaker) schoonmaken van tafels, deurklinken en winkelkarretjes. Je kunt onze bijverdieners ook in winkels tegenkomen als host/hostess om de maximumcapaciteit in de gaten te houden. Ook in de retail en e-commerce zijn onze bijverdieners vaak te vinden dankzij de stijgende populariteit van online bestellen. In de magazijnen, logistieke hubs of bij kleine ondernemingens helpen studenten en flexi’s pakjes maken of bestellingen opvolgen.

Als digitale uitzendpartner staat NOWJOBS steeds klaar om opnieuw een niveau hoger te schakelen wanneer deze periode opnieuw rooskleuriger wordt. Als de economie weer opflakkert, kunnen bedrijven dankzij bijverdieners zonder risico meteen snel opschalen en flexibel mensen inschakelen.
 

Hoe gaat het NOW?

Dat is de vraag die wij blijven stellen aan onze bijverdieners en opdrachtgevers. Zit je nog met vragen, zoek je werk of wil je bijverdieners inschakelen in je zaak? Neem dan vooral contact op met ons of met Julie van NOWJOBS. Ze beantwoordt al je vragen over onze app of geeft je bedrijf advies om door deze bizarre tijden te komen. Samen lukt het ons wel!
 

Registreer nu 

Contacteer ons

account_circle

Marketing - 24 november 2020