13 mei 2024

Vakantiejob op een festival?

Tien studenten die hun studentenjob uitvoeren op een festival

Of course! Wie wil er nu geen medewerker zijn op Tomorrowland of Pukkelpop? Deze jobs klinken zowel jobstudenten als flexi-jobbers als muziek in de oren. Festivalmedewerker is dan ook één van de meest populaire vakantiejobs in België, waardoor deze vacatures zeer snel worden ingevuld. Maar waarom willen zoveel mensen bijverdienen op de beats van een festival?

Passion, my friend

Eerst en vooral werk je in een omgeving vol passie. Je collega-bijverdieners en vaste medewerkers delen namelijk jouw liefde voor muziek. Passie betekent natuurlijk ook actie: je voert verschillende taken uit die de festivalsfeer alleen maar ten goede komen. Sure, die taken kunnen soms stresserend zijn, maar de positieve vibes geven je energie. Het eventteam is in de wolken dat hun festival eindelijk verwezenlijkt wordt, waardoor je in een unieke sfeer terecht komt.

Honderd festivals, honderd genres

België is een festivalland en dat voel je aan de grote variatie: er zijn verschillende festivals op uiteenlopende locaties. Metal, techno, pop, jazz of klassiek, je kan altijd solliciteren voor een job op een festival dat jouw lievelingsgenre opvoert. Bovendien krijg je als bijverdiener vaak een backstagepas zodat je na je shift zelf kan genieten van het spektakel. Wie weet ontmoet je er je favoriete artiest?

Tal van vaardigheden

Een vakantiejob op een festival staat mooi op je cv. Denk maar aan alle vaardigheden die je gebruikt tijdens de werkuren. Klantenservice is natuurlijk belangrijk, omdat je de wensen van alle festivalgangers moet vervullen. Daarnaast zijn social skills en teamwerk onmisbaar. Bovendien zijn creatief denken, zelfstandigheid en organisatorisch opereren ook van groot belang in de evenementenwereld. Die talenten kan je met een vakantiejob op een festival allemaal aanboren en ontwikkelen!

Ben jij al enthousiast? Via NOWJOBS kan je aan de slag op verschillende festivals zoals Tomorrowland, Rock Werchter, ... Hou onze app goed in de gaten!

account_circle

Marketing - 13 mei 2024