04 juli 2020

Tips voor een NOWJOBS-profiel dat in het oog springt

Het profiel van een jobstudent of flexi jobber op de NOWJOBS-app op een smartphone

Heb je de gratis NOWJOBS-app gedownload en ben je klaar om een studentenjob, flexi-job of extra bijverdienste te vinden? We like your enthusiasm! Bij het openen van de app stellen wij tal van jobs voor die bij jou passen. Om de juiste vacatures te zien verschijnen en werkgevers te overtuigen, is het belangrijk dat je een profiel hebt dat uitblinkt tussen de anderen! Wij verklappen je waar werkgevers op letten en wat zeker niet mag ontbreken op je profiel.

1. Zorg dat jouw profiel volledig is

Net zoals jij graag zo veel mogelijk info krijgt over de job en de werkplek, willen werkgevers jou ook leren kennen. Zorg daarom dat alle nodige info ingevuld is om een contract op te maken:

 • Naam
 • Adres en telefoonnummer
 • E-mailadres
 • Bankgegevens

Ook vul je het best zo veel mogelijk in over je droomjob en je capaciteiten, zodat onze app de juiste jobs kan voorschotelen en werkgevers kunnen zien of er een match is met wat ze zoeken:

 • Leeftijd
 • Rijbewijs
 • Opleidingen en/of studieniveau
 • Het type job dat je zoekt
 • Je beschikbaarheden
 • De talen die je spreekt
 • Je ervaring
 • … 

Hoe meer je ingevuld hebt, hoe vollediger je profiel en hoe groter de kans dat een werkgever jou kiest voor de job!

2. Vul een tweede adres in

Heb jij jouw thuisadres ingegeven in de app, maar verblijf je ook vaak op een tweede adres? Misschien heb je een kot in een andere stad, een vakantiehuisje aan zee ... Dan kan je dit ook ingeven in de app! 

Bij ‘instellingen’ klik je op adres en daar geef je een tweede verblijfplaats in. Je kan ook kiezen op hoeveel kilometer van je woning je wil werken door de straal aan te passen. Hopla, instant hogere kans op meer vacatures!

3. Say cheese: een profiel met foto heeft 86% meer kans 

Een foto van jezelf is essentieel. Werkgevers klikken 86% sneller door op een profiel met foto dan een zonder foto. Geen zorgen, je hoeft geen fotomodel te zijn of een dure professionele foto te laten maken hiervoor.  
Do: 

 • Kies of maak een recente foto waarop je alleen staat.
 • Neem de foto bij voorkeur voor een neutrale achtergrond. Een selfie van goede kwaliteit voor een witte muur in je huis kan perfect! 
 • Haal die frons van je gezicht en glimlach neutraal. Een vriendelijke gezicht maakt een betere indruk. Let op, dat betekent ook: niet te overdreven, je werkgever hoeft je achterste kiezen niet te zien. 

Don’t: 

 • Een vakantiefoto met zonnebril op of een cocktail in de hand doe je beter niet. 
 • Een foto van 10 jaar geleden of waarop je een volledig andere kapsel of uiterlijk hebt dan nu.
 • Foto’s met vrienden, andere mensen of een huisdier op. De werkgever ziet zo niet wie hij precies aanneemt, waardoor hij sneller zal afhaken, hoe snoezig je puppy of kitten ook mag zijn.

4. Wees positief, maar altijd eerlijk in je bio 

Je biografie is de kans om jezelf aan te prijzen. Laat werkgevers weten wat je sterke kanten en talenten zijn. Wees niet bescheiden en toon welke eigenschappen jou onderscheiden van de rest van de bijverdieners. Je wilt namelijk uitblinken, remember?

Hou het kort en relevant. Vertel niet je hele levensverhaal, maar zorg ervoor dat je werkgever in één opslag ziet wat voor soort persoon je bent op de werkvloer. Het belangrijkste is dat je eerlijk bent, zowel voor jou als voor de werkgever. Anders moet je misschien een taak uitvoeren die je niet fijn vindt. 
Vind je het moeilijk om jezelf te omschrijven? Dat snappen we wel. Vraag eens aan jouw vrienden, vriendinnen of familie hoe zij jou zouden omschrijven. Als je dit in jouw eigen woorden zet, heb je zo een leuk stukje over jezelf. Hieronder vind je een voorbeeld van hoe het er ongeveer zou kunnen uitzien:

“Ik ben ‘naam’, ‘x’ aantal jaar oud & heel enthousiast om op fijne werkplekken een mooi centje bij te verdienen! Ik hou ervan om mensen te helpen en om een glimlach op hun gezicht te toveren. Klantencontact vind ik dan ook belangrijk in een job. Bovendien heb ik een vlotte babbel en ben ik een echte teamplayer die goed met stress kan omgaan. Qua beschikbaarheden ben ik flexibel, ik maak me dan ook graag vrij voor toffe jobs!”

Jezelf op deze manier omschrijven is een goede oefening om je eigen talenten en capaciteiten beter te leren kennen. Eenmaal je die kent, zal je zelfverzekerder zijn tijdens een sollicitatie bij het bedrijf of een gesprek via telefoon. 
Nog een klein stresske om jezelf te verkopen tijdens een gesprek? No worries, we got you! Lees onze tips om beter te leren solliciteren als een pro en get that job! 

5. Solliciteer en geef jezelf een score

Je mag best pronken met je kennis en vaardigheden. Daarom zorgen we er bij NOWJOBS voor dat je kwaliteiten in het oog springen! Wanneer jij reageert op een vacature, kun je jezelf een score geven voor de functie waarop je solliciteert. Doordat die score wordt weergegeven in je algemene instellingen, is ze zichtbaar voor de werkgever bij wie je solliciteert, maar ook bij alle andere potentiële werkgevers!  

Staat je profiel op punt en heb je de job van je dromen gevonden tussen de vacatures? Alright, nu is het tijd om interesse te tonen. In enkele klikken stel jij jezelf voor aan je toekomstige werkgever en teken je digitaal je contract. Lees hoe je dat precies doet in onze praktische gids om in 8 stappen te solliciteren via de NOWJOBS-app.

Download de NOWJOBS-app en ga aan de slag!

account_circle

Marketing - 04 juli 2020