29 juni 2020

Tips om te solliciteren en je droomjob binnen te halen!

Vrouw solliciteert voor een nieuwe functie

Heb je in onze app een job gevonden die he-le-maal op je lijf geschreven is? Dan wil je er ongetwijfeld alles aan doen om ‘m binnen te halen. We geven je enkele tips om jouw kansen op een job te verhogen ?.

1. Reageer op meerdere vacatures

Door op meerdere vacatures te reageren - zelfs op dezelfde dag -, verhoog je jouw kansen op een job. ? Krijg je vaak te horen dat je net één bepaalde skill mist, dan kan je je hierin bijscholen om bij een volgende poging toch de job van je dromen te pakken te krijgen. Of wie weet staat deze skill gewoon niet ingevuld op je profiel en kan dit de doorslaggevende factor zijn voor de volgende werkgever. Net daarom is het belangrijk om je profiel zo volledig mogelijk aan te vullen.

2. Reageer tijdig op vragen van werkgevers 

Heeft een werkgever interesse om je in te schakelen en stelt hij nog wat vragen via de chatfunctie in de app? Dan is dit je grote kans om de job binnen te halen! 

Antwoord zo snel en gericht mogelijk op de vragen. Zorg dat je geen vragen onbeantwoord laat. Uiteraard is eerlijkheid hierbij altijd zeer belangrijk! Lieg niet en geef niet gewoon het antwoord ‘dat de werkgever verwacht’.

? Zie je een berichtje in de chat binnenkomen en kan je niet meteen uitgebreid antwoorden of wil je nog even nadenken over je antwoord? Laat de werkgever dan wel alvast weten wanneer je beschikbaar bent of wanneer je je antwoorden zal doorsturen. Je toont hiermee dat je moeite doet om tijd vrij te maken en je beste beentje voor te zetten. Laat het bedrijf geen weken wachten op je antwoord, want dan zal de job waarschijnlijk al ingevuld zijn. ?‍♂️

3. Volg het bedrijfsprofiel van je favoriete werkgever 

Zie je vaak interessante jobs passeren van hetzelfde bedrijf? Dan kan je deze werkgever volgen, waardoor je zeker geen enkele vacature mist. Zo krijg je meer kansen om te solliciteren bij een bedrijf dat bij jou past. Je kan een werkgever volgen door bij het vacaturekaartje op '❤️' te klikken.

Zie je een vacature passeren, maar ben je niet beschikbaar? Lees dan toch eens de beschrijving en onthoud wat de werkgever belangrijk vindt. 

4. Geef een review na de job en ontvang een topscore terug

Oké, technisch gezien is dit geen echte sollicitatietip, maar het kan je wel helpen om vorige werkgevers te plezieren en de aandacht te trekken van toekomstige werkgevers. 

Nadat je je handen uit de mouwen hebt gestoken, kan je de inhoud van de job en de werksfeer bij het bedrijf beoordelen. Waarom is dit belangrijk? 
1. Omdat je ten eerste zo aan andere bijverdieners kan laten weten hoe je werkervaring was.
2. Ten tweede doe je er de werkgever een plezier mee én is de kans groot dat ze je hierdoor opnieuw zullen vragen bij een gelijkaardig werkje.
3. Ten derde schrijft de werkgever over jou ook een beoordeling. Als je je beste beentje voorzet ontvang je zeker en vast een hoge score in de app en een hoge score betekent dat toekomstige werkgevers jou een pak sneller zullen inschakelen.

5. Stel meldingen in voor nieuwe vacatures 

Via je ‘Mijn Account’ > ‘Berichtgeving’ kan je notificaties inschakelen om zo snel mogelijk op de hoogte gebracht te worden wanneer er een nieuwe vacature in je buurt geplaatst werd. Je ontvangt dan van ons een notificatie. Als de job je aanspreekt, kan je vervolgens supersnel reageren en solliciteren. Wedden dat de werkgever jouw enthousiasme wel zal kunnen smaken en je meteen een streepje voor hebt op de andere kandidaten? Get that job! 

6. Duid extra functies of sectoren aan 

Wat denk je van warme broodjes verkopen, je innerlijke fashion-guru loslaten of chauffeur spelen? Of wil je graag afwisseling in je flexi-job, studentenjob of bijverdienste? Dat kan! Duid extra functies aan in de app om je in te zetten in verschillende sectoren of iets nieuws uit te proberen.

7. Update regelmatig je beschikbaarheden 

In de app kan je bij ‘Instellingen’ aanduiden op de kalender wanneer je wel en niet beschikbaar bent. Zorg dat dit zeker up-to-date is zodat werkgevers weten dat ze echt op jou kunnen rekenen. Ook als je plannen last minute geannuleerd worden en je je tijd wilt vullen door te werken, kan je je beschikbaarheden aanpassen. Wist je dat werkgevers namelijk tot 30 minuten voor een shift nog iemand kunnen zoeken? Quick money verzekerd! 

8. Klik vacatures weg om nieuwe te onthullen 

Als je op de vacaturepagina een niet-relevante job wegklikt (via het kruisje links beneden), komt er meteen een nieuwe mogelijke jobopportuniteit tevoorschijn? Zo zorg je ervoor dat je de beste vacatures niet mist. 

Ben je helemaal opgepept en klaar om zelfverzekerd te solliciteren, maar weet je nog niet helemaal hoe dat in zijn werk gaat in onze app? Ontdek het in onze praktische gids om in 8 stappen te solliciteren via de NOWJOBS-app.

 

Download de NOWJOBS-app en ga aan de slag!

account_circle

Marketing - 29 juni 2020