22 januari 2024

Hoe externe reviews aanvragen bij vorige werkgevers zodat je profiel nog meer in het oog springt?

In de NOWJOBS-app maken we gebruik van een reviewsysteem waarbij bijverdieners en werkgevers elkaar kunnen beoordelen na de job. Bijverdieners met een goede score vinden sneller een job dankzij hun inzet en betrouwbaarheid. Bedrijven met goede beoordelingen vinden sneller kandidaten omdat er bijvoorbeeld een leuke werksfeer heerst.

Maar wat als je nieuw bent bij NOWJOBS of nog geen reviews hebt ontvangen? Geen zorgen! Daar hebben we een oplossing voor. Via de app kun je met slechts enkele klikken externe reviews van vorige werkgevers aanvragen. 

Hoe een externe review aanvragen?

Je kan vanuit de app snel je vorige werkgever uitnodigen om een positieve review te schrijven:

Stap 1: Open de app, ga linksboven naar ‘Mijn account’ en klik op 'Nog geen beoordelingen'.
Stap 2: Vervolgens klik je op de knop ‘Vraag om een externe review’.
Stap 3: Nodig je werkgever uit via sms, e-mail, WhatsApp, of een ander kanaal naar keuze.

Je kan simpelweg de link doorsturen, of voeg een persoonlijke boodschap toe om je werkgever extra te overtuigen. Om je daarbij te helpen, hebben we een voorbeeldboodschap uitgeschreven die je eventueel kan kopiëren en plakken. Pas zelf aan wat voor jou van toepassing is:

Hallo,

Een tijdje geleden heb ik voor jullie bedrijf gewerkt als jobstudent/flexi-jobber/bijverdiener. Ik vond het een fijne en leerrijke werkervaring en hoop dat dat gevoel wederzijds is. Daarom zou ik je willen vragen om een review te schrijven voor mijn profiel op NOWJOBS. Dit is een platform dat gebruik ik om gemakkelijk nieuwe jobs te vinden. Als je op deze link klikt, kom je op een online formulier waar je in enkele minuten je ervaring kunt delen.

Alvast bedankt voor je moeite!

Voilà, dat is alles. Nu is het aan je werkgever om jouw werk te beoordelen. Jij ziet de review en score daarna op je profiel verschijnen.

Waarop word je beoordeeld?

Als bijverdiener word je beoordeeld op de volgende 5 eigenschappen:

  • Kwaliteit van je werk
  • Stiptheid
  • Klantvriendelijkheid
  • Professioneel voorkomen
  • Gemotiveerd

Je werkgever kan ook nog een extra tekstje schrijven waarin die uitlegt hoe je het bedrijf hebt geholpen of waarin je uitblonk.

Wie kan zo’n externe review aanvragen?

Een externe review aanvragen is heel handig voor wie net een account heeft aangemaakt. Het is een soort duwtje in de rug om die eerste job binnen te halen. Want een goede score betekent een extra aantrekkelijk profiel voor werkgevers. 

! BONUS: Werk je als flexi, student of bijverdiener bij een bedrijf buiten NOWJOBS? Als je je baas kan overtuigen om zich te registeren bij NOWJOBS, dan verdien jij € 50 extra! Lees hoe je je baas kan overtuigen om zich aan te sluiten bij NOWJOBS in onze blog.

account_circle

Justien - 22 januari 2024