05 maart 2024

Schrijf een ijzersterk cv voor studentenjobs

cv vakantiejob

Steeds meer studenten combineren hun studies met een studentenjob en ook jij kan aan de slag! In de NOWJOBS-app zijn meer dan 21.000 bedrijven op zoek naar extra hulp. Maar hoe zorg je ervoor dat potentiële werkgevers je opmerken? Met een curriculum vitae of “cv” scoor jij de perfecte studenten- of vakantiejob!

Tips voor het schrijven van een sterk cv voor je studentenjob

Houd het beknopt. Vermijd overbodige details en focus op relevante informatie. Een cv is voorkeur één pagina lang. Door de focus te bewaren, houdt je de aandacht van de werkgever vast, zonder ongeloofwaardig over te komen.

Professionele opmaak. Maak gebruik van een nette, professionele opmaak. Kies een duidelijk lettertype en zorg voor voldoende witruimte. Een overzichtelijke indeling maakt het gemakkelijker voor werkgevers om snel de belangrijkste informatie te vinden.

Onderwijs en opleiding. Geef bovenaan een overzicht van je opleiding: vermeld de opleiding die je al volgde, je huidige opleiding en de verwachte afstudeerdatum. Voeg relevante cursussen of projecten toe die aansluiten bij de studentenjob waarvoor je solliciteert.

Werkervaring. Beschrijf kort je vorige studentenjobs, vakantiejobs of stages. Concentreer je op de vaardigheden en prestaties die relevant zijn voor de studentenjob waarvoor je solliciteert. Wil je een studentenjob als afwasser, dan hoef je je vakantiejob als taalmonitor bijvoorbeeld niet te vermelden.  

Vaardigheden. Vermeld zowel hard skills (zoals computervaardigheden of talenkennis) als soft skills (zoals klantvriendelijkheid, doorzettingsvermogen en leergierigheid). Laat zien hoe deze vaardigheden bijdragen aan je geschiktheid voor de gewenste functie.

Extra-curriculaire activiteiten. Ben je lid van een studentenvereniging, jeugdbeweging of sportteam? Vermeld dat dan op je cv, want deze activiteiten bewijzen je leiderschap, teamspirit en organisatorische vaardigheden!  

 

Welke informatie bevat een cv voor studentenjobs?  

Contactinformatie. Vermeld je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres

Profielschets (optioneel). Schrijf een korte bio over jezelf! Beschrijf je persoonlijkheid, je doelen en wat je te bieden hebt.

Onderwijs en opleiding. Begin met je meest recente opleidingen. Dat betekent dat je eerst huidige opleiding en verwachte afstudeerdatum vermeldt. Daarna volgen eerdere studies en eventuele relevante cursussen.

Werkervaring. Vermeld vorige functies met bedrijfsnaam, locatie en de periode waarin je daar hebt gewerkt. Geef ook een korte beschrijving van je verantwoordelijkheden en prestaties.

Vaardigheden. Hard skills (bijv. software, programmeertalen) en soft skills (bijv. communicatie, leiderschap).

Extra-curriculaire activiteiten. Noem de clubs, verenigingen, sportteams of vrijwilligerswerk waarbij je bent aangesloten

Referenties (optioneel). Geef de contactgegevens van mensen die jou kunnen aanprijzen aan een potentiële werkgever. Denk bijvoorbeeld aan een leraar, vorige werkgever of sportcoach. 

Heb je een cv nodig om te solliciteren via NOWJOBS? 

Je hebt het misschien gemerkt: bovenstaande gegevens staan niet alleen in een sterk cv, maar ook in je NOWJOBS-profiel. Een volledig ingevuld NOWJOBS-profiel doet dus dienst als een professioneel cv in onze app!  

Om te solliciteren via NOWJOBS heb je geen extra cv nodig: vervolledig je profiel, swipe door de vacatures en solliciteer op je favoriete studentenjobs. Potentiële werkgevers kunnen je profiel bekijken en zien meteen wat jij in je mars hebt.  

Klaar om aan de slag te gaan? Download de app en schiet in actie!

account_circle

Nele - 05 maart 2024