Statuut

Wanneer moet ik mijn statuut zelf aanpassen in de app?
add

Het is belangrijk om je statuut regelmatig te controleren in de app. Wanneer er iets wijzigt in je situatie - zoals stoppen met studeren, niet meer of opnieuw voldoen aan de voorwaarden van het flexi-statuut - moet je dit handmatig aanpassen in onze app.

Wat als ik geen statuut aanduid in de app?
add

Duid je niets aan, dan werk je automatisch als bijverdiener en betaal je belastingen op je loon. Het is dus belangrijk dat je zelf het juiste statuut aanduidt in de app: bijverdiener, student of flexi-jobber. Als jouw statuut niet juist staat, kunnen wij geen correcte contracten opmaken voor jou.

Moet ik als student mijn studentenuren zelf invullen?
add

Wanneer je een nieuw account aanmaakt, moet je in de app zelf invullen hoeveel uren je nog mag werken als student. Dit doe je in de app bij 'Persoonlijke informatie' > 'Statuut'. Je kan via de link in de app checken hoeveel uren je nog over hebt via Student@work. Elke student mag 600 uren per jaar werken tegen een voordelig tarief.

Moet ik mijn studentenuren zelf aanpassen na elke job?
add

Neen. Nadat je een studentenjob hebt uitgevoerd via onze app, wordt het aantal gewerkte uren automatisch afgetrokken dankzij onze koppeling met Student@Work. Dit hoef je dus niet meer zelf aan te passen. Ook wanneer je een studentenjob doet die niet via NOWJOBS verloopt, zal het aantal uren afgetrokken worden van je totaal.

Wat als ik geen studentenuren meer over heb?
add

Als student mag je 600 uren werken per jaar tegen een voordelig tarief. Als die uren op zijn, hoef je het statuut van 'Student' niet af te vinken in de app! Vul gewoon '0' in bij 'Resterende uren'. Je kan dan nog werken via NOWJOBS, maar valt automatisch onder het statuut van 'werkstudent'. Wanneer er een nieuw jaar begint, ontvang je automatisch opnieuw 600 uren. Dit wordt automatisch geüpdatet in de app dankzij onze koppeling met Student@Work.

Moet ik mijn statuut aanpassen als ik stop met mijn studies?
add

Als je tijdens het jaar stopt met studeren zonder een diploma te behalen, kan je niet meer werken als student en moet je onmiddellijk het statuut 'Student' afvinken in de app. Daarna kan je nog via NOWJOBS werken maar onder het statuut van bijverdiener.

Hoe kan ik mijn statuut zelf aanpassen in de app?
add

Als je de app opent, zie je bovenaan rechts een icoontje van een persoon. Dat is jouw persoonlijke account. Klik erop, ga daarna naar 'Persoonlijke informatie' en klik op 'Statuut'. Je kan aangeven of je student bent of onder het flexi-statuut wil werken. Om te switchen vink je het actieve statuut uit en kan je het andere statuut kiezen.

Moet ik mijn statuut aanpassen als ik afgestudeerd ben?
add

Als je afgestudeerd bent in juni, kan je nog tot eind september werken als jobstudent (op voorwaarde dat je nog genoeg uren over hebt en je niet meteen vast in dienst gaat of zelfstandige wordt). Als je eind september weet dat je niet meer verder zal studeren moet je wel nog manueel het studentenstatuut afvinken in de app.