15 december 2023

Hoeveel mag een student verdienen om kinderbijslag te behouden?

Een student die aan het studeren is aan een tafel

Bijverdienen is voor elke student mooi meegenomen. Voor welverdiende ontspanning na de examens, voor een mooi kot of voor een studieperiode zonder geldzorgen. Maar hoeveel mag je werken en verdienen zonder dat je je recht op het Groeipakket verliest?  

Heb ik recht op het Groeipakket? 

Je hebt onvoorwaardelijk recht op het Groeipakket tot en met de maand waarin je 18 wordt. Als je daarna verder studeert, heb je ook recht op het Groeipakket tot en met je 25ste, maar dat geldt onder bepaalde voorwaarden. Je moet minstens 13 lesuren per week volgen, een minimum van 27 studiepunten ingeschreven zijn of ingeschreven zijn als werkzoekende schoolverlater. Lees hier nog meer over hoe je je Groeipakket kunt behouden.

Hoe zit dat met die 600 uren? 

Sinds 2017 wordt er niet meer in dagen geteld, maar in uren. Je mag als jobstudent 600 uren per jaar werken aan de verlaagde RSZ-bijdrage. Per uur dat je werkt, gaat er dus één uur van de teller.  

Indien je meer dan 600 uren werkt, betaal je vanaf het 601ste uur gewone RSZ-bijdragen (13,07%) en betaal je eveneens bedrijfsvoorheffing. Het is dus belangrijk om in de gaten te houden of je nog voldoende uren hebt. Dit kan je gemakkelijk doen via Student@work.

Wil jij tijdens het schooljaar of in de vakanties wat geld bijverdienen? NOWJOBS helpt je snel gemakkelijk op weg naar een leuke job. Download gratis onze app.   

account_circle

Marketing - 15 december 2023