Heb je de gratis NOWJOBS-app gedownload en ben je klaar om een studentenjob, flexi-job of extra bijverdienste te vinden? We like your enthusiasm! Bij het openen van de app stellen wij tal van jobs voor die bij jou passen. Om de juiste vacatures te zien verschijnen en werkgevers te overtuigen, is het belangrijk dat je een profiel hebt dat uitblinkt tussen de anderen! Wij verklappen je waar werkgevers op letten en wat zeker niet mag ontbreken op je profiel.

1. Zorg dat jouw profiel volledig is

Net zoals jij graag zo veel mogelijk info krijgt over de job en de werkplek, willen werkgevers jou ook leren kennen. Zorg daarom dat alle nodige info ingevuld is om een contract op te maken:

 • Naam
 • Adres en telefoonnummer
 • E-mailadres
 • Bankgegevens

Ook vul je het best zo veel mogelijk in over je droomjob en je capaciteiten, zodat onze app de juiste jobs kan voorschotelen en werkgevers kunnen zien of er een match is met wat ze zoeken:

 • Leeftijd
 • Rijbewijs
 • Opleidingen en/of studieniveau
 • Het type job dat je zoekt
 • Je beschikbaarheden
 • De talen die je spreekt
 • Je ervaring
 • … 

Vraag je je af hoe een werkgever jouw profiel ziet? Via 'Mijn Account’ kan je je openbaar account kan raadplegen en zie je je eigen profiel door de ogen van de bedrijven. Je ziet meteen welke puntjes nog aangevuld moeten worden of welke items je beter kan omschrijven.
Geen zorgen, als je iets vergeet in te vullen, helpen we je graag om dit te onthouden door middel van een progress bar die bij het openen van de app meteen ziet verschijnen. Hoe meer je ingevuld hebt, hoe voller het balkje en hoe hoger je niveau in onze app. Je wilt toch ook liever een professional zijn dan een rookie, niet waar?

 
2. Vul een tweede adres in

Heb jij jouw thuisadres ingegeven in de app, maar verblijf je ook vaak op een tweede adres? Misschien heb je een kot in een andere stad, een vakantiehuisje aan zee... Dan kan je dit ook ingeven in de app! 
Bij ‘instellingen’ klik je op adres en daar geef je een tweede verblijfplaats in. Je kan ook kiezen op hoeveel kilometer van je woning je wil werken door de straal aan te passen. Hopla, instant hogere kans op meer vacatures!

3. Say cheese: een profiel met foto heeft 86% meer kans 

Een foto van jezelf is essentieel. Werkgevers klikken 86 % sneller door op een profiel met foto dan een zonder foto. Geen zorgen, je hoeft geen fotomodel te zijn of een dure professionele foto te laten maken hiervoor. 
Do: 

 • Kies of maak een recente foto waarop je alleen staat.
 • Bij voorkeur voor een neutrale achtergrond. Een selfie van goede kwaliteit voor een witte muur in je huis kan perfect! 
 • Haal die frons van je gezicht en glimlach neutraal. Een vriendelijke gezicht maakt een betere indruk. Let op, dat betekent ook: niet te overdreven, je werkgever hoeft je achterste kiezen niet te zien. 

Don’t: 

 • Een vakantiefoto met zonnebril op of een cocktail in de hand doe je beter niet. 
 • Een foto van 10 jaar geleden of waarop je een volledig andere kapsel of uiterlijk hebt dan nu.
 • Foto’s met vrienden, andere mensen of een huisdier op. De werkgever ziet zo niet wie hij precies aanneemt, waardoor hij sneller zal afhaken, hoe snoezig je puppy of kitten ook mag zijn.

4. Wees positief, maar altijd eerlijk in je bio 

Je biografie is de kans om jezelf aan te prijzen. Laat werkgevers weten wat je sterke kanten en talenten zijn. Wees niet bescheiden en toon welke eigenschappen jou onderscheiden van de rest van de bijverdieners. Je wilt namelijk uitblinken, remember?
Houd het kort en relevant. Vertel niet je hele levensverhaal, maar zorg ervoor dat je werkgever in één opslag ziet wat voor soort persoon je bent op de werkvloer. Het belangrijkste is dat je eerlijk bent, zowel voor jou als voor de werkgever. Anders moet je misschien een taak uitvoeren die je niet fijn vindt. 

Vind je het moeilijk om jezelf te omschrijven? Dat snappen we wel. Vraag eens aan jouw vrienden, vriendinnen of familie hoe zij jou zouden omschrijven. Als je dit in jouw eigen woorden zet, heb je zo een leuk stukje over jezelf.
Jezelf op deze manier omschrijven is een goede oefening om je eigen talenten en capaciteiten beter te leren kennen. Eenmaal je die kent, zal je zelfverzekerder zijn tijdens een sollicitatie bij het bedrijf of een gesprek via telefoon. 
Nog een klein stresske om jezelf te verkopen tijdens een gesprek? No worries, we got you! Lees onze tips om beter te leren solliciteren als een pro en get that job! 

 

5. Som je ervaringen op en geef concrete toelichting 

Je mag best pronken met de ervaring die jij al hebt opgedaan. In de app kan je jouw ervaring per werkgebied een waardering geven van 1 tot 5 sterren. Dit doe je bij gewenste jobs. Dit zorgt ervoor dat opdrachtgevers snel zien hoe hoog jij jezelf inschat op een bepaald gebied: super handig! 
Probeer ook jouw werkervaring zo goed mogelijk toe te lichten. Het is voor een opdrachtgever extra handig als jij concreet vertelt waar je goed in bent. Even testen… Wie zou jij kiezen?
A. "2 jaar ervaring bediening."
B. "Ik heb de afgelopen 2 jaar met heel veel plezier in de bediening gewerkt. Hier liep ik met dienbladen, was ik verantwoordelijk voor mijn eigen wijk, afrekenen met de gasten, werkte ik met mijn eigen handheld en zorgde ik ervoor dat de gasten van begin tot eind een fijne ervaring hadden in het restaurant.”

Staat je profiel op punt en heb je de job van je dromen gevonden tussen de vacatures? Alright, nu is het tijd om interesse te tonen. In enkele klikken stel jij jezelf voor aan je toekomstige werkgever en teken je digitaal je contract. Lees hoe je dat precies doet in onze praktische gids om in 8 stappen te solliciteren via de NOWJOBS-app.

Download de NOWJOBS-app en ga aan de slag!

account_circle

Elizabeth - 04 juli 2020