Via de NOWJOBS-app is het gemakkelijker dan ooit om als flexi-jobber, jobstudent, reguliere bijverdiener of zelfs als vrijwilliger de juiste job te vinden. Omdat we het belangrijk vinden dat je weet wat je mag verwachten van het sollicitatieproces, leggen we je graag nog eens stap voor stap uit hoe alles in zijn werk gaat. 

Stap 1: Vervolledig je profiel

Download gratis de app voor iOS of Android. Vul zeker alle gegevens in om je profiel zo volledig mogelijk te maken. Met een compleet profiel dat professioneel oogt, maak je een betere indruk bij werkgevers.


 

Stap 2: Voeg je beschikbare momenten toe

Voeg je beschikbaarheden toe via de homepagina zodat je relevante jobs kan ontvangen. Zo werk je enkel op de dagen en uren die je vrij bent of wanneer je (last-minute) extra centjes kan gebruiken. 

Stap 3: Solliciteer op een vacature

Via het tabje ‘Vacatures’ onderaan swipe je door de openstaande vacatures. Als je op de vacature klikt, zie je in detail wat de job inhoudt, wat je in totaal zal verdienen (en hoe snel je betaald zal worden), waar en wanneer je moet werken en kan je reviews van het bedrijf bekijken. 

Jouw droomjob gevonden? Klik onderaan op ‘Ik wil deze job’, selecteer de dag of dagen waarop je wilt werken en je sollicitatie is verzonden! Meer hoef je niet te doen. Je werkgever ontvangt automatisch alle info die jij hebt ingevuld op je profiel. 

Lees zeker ook onze blog met extra tips om nog succesvoller te solliciteren.

Stap 4: Lopende sollicitaties checken of annuleren

We raden je aan om op meerdere jobs in te zetten, zo vergroot je je kansen op werk. Via het tabje ‘Sollicitaties’ krijg je een overzicht van alle jobs waarvoor jij hebt gesolliciteerd. 

Wil je je sollicitatie voor een bepaalde job annuleren, bijvoorbeeld omdat je al een andere job hebt binnengehaald op die datum? Dan ga je naar de job, klik je op ‘Meer info’ en bovenaan rechts kan je klikken op ‘Geen interesse meer’. 

Stap 5: Communiceer met de werkgever

De werkgever bekijkt jouw profiel en sollicitatie. Indien hij of zij extra vragen heeft, zal je gecontacteerd worden via de chat in de app zelf. Open dus regelmatig de app en houd je gsm in de gaten. Weet wel dat jij zelf geen chatgesprek kan beginnen, enkel de werkgever kan dit doen. 

Stap 6: Onderteken je contract 

Wanneer de werkgever overtuigd is dat jij de geschikte persoon bent voor de job, zal je in de app een contractvoorstel ontvangen. Het enige dat jij dan nog hoeft te doen is het contractvoorstel aanvaarden! De werkgever rekent vanaf dit moment officieel op jouw aanwezigheid en inzet. 

Let op: Alle communicatie over het contract moet via NOWJOBS verlopen. Je zal het contract enkel per mail krijgen uit naam van NOWJOBS. Wanneer de werkgever bijvoorbeeld via zijn eigen mailadres of per post een contract wil opsturen, mag je dit niet aanvaarden of tekenen. De dag voor je job ontvang je steeds van ons het correcte contract om te tekenen.

? Hoe weet ik of mijn contract in orde is? Follow the steps! 

1. Je ontvangt altijd een contractvoorstel van de werkgever in de app (via een melding op je homescreen of via de chat). 
2. Als je het voorstel hebt aanvaard, zal je de job en beschrijving zien verschijnen bij jouw planning in de app.
3. Je ontvangt je contract de dag voordien via mail. Je hoeft het enkel digitaal te ondertekenen en je bent 100% in orde.

Stap 7: Teken het contract digitaal

Een dag voor de job ontvang je in je mailbox (dus niet in de app!) een mail met het contract van NOWJOBS. Onderteken dit digitaal door te klikken via de button in de mail. Je wordt gevraagd om je online in te loggen via itsme, met je id-lezer of op een andere manier naar keuze. Dit is voldoende om het contract dat je net hebt ontvangen digitaal te onderteken. Daarna kom je in de tool ‘Adminbox’ terecht waar je al je vorige contracten kan checken. 

Stap 8: Ontvang je loon!

De leukste stap van allemaal! Wanneer je werkgever je gewerkte uren heeft goedgekeurd, worden je welverdiende centjes op je bankrekening gestort. Dat zal zeker binnen de dag of binnen de week gebeuren, afhankelijk van waar je werkgever voor kiest. Ka-tching, good job!

Heb je als bijverdiener nog vragen over het sollicitatieproces of is er nog iets niet duidelijk in ons stappenplan? Bekijk alvast eens onze veelgestelde vragen of neem contact op met NOWJOBS. We geven je graag extra uitleg zodat alles 100% duidelijk is voor jou.

account_circle

Elizabeth - 13 november 2020