Voor bijverdieners

Je studentenuren worden niet meer geneutraliseerd in Q4

Zoals je waarschijnlijk wel weet, krijg je als student van de overheid 475 uur per kalenderjaar om een studentenjob te doen. Tijdens die uren betaal je een pak minder sociale bijdragen dan een gewone werknemer. Werk je meer dan 475 uur per jaar? Dat kan, maar dan betaal je wel meer sociale bijdragen. 

Een voordeel aan het virus

Tijdens de coronapandemie kwam de overheid jullie tijdelijk tegemoet. Was je jobstudent in de zorg of het onderwijs? Vanaf het vierde kwartaal van 2020 (1 oktober tot en met 31 december) werden je gewerkte uren niet meer afgetrokken van die 475 uur. En de uren uit het derde kwartaal van 2021 (1 juli tot en met 30 september), die telden voor geen enkele jobstudent mee. Concreet: als student kon je de voorbije maanden zoveel werken als je maar wilde. Nice!

En nu?

Hopelijk heb je er eens goed van geprofiteerd, want vanaf 1 oktober worden je uren niet meer geneutraliseerd. Vanaf het vierde kwartaal van 2021 (van 1 oktober tot en met 31 december) worden de uren die je werkt dus weer van je jaarlijkse 475 studentenuren afgetrokken. In onze app werd alles hier reeds op aangepast en hoef je hier niets meer voor te doen. Je kan je werkuren ook gemakkelijk in het oog houden via Student@work. Sla maar al aan het rekenen!

Het goede nieuws: je hebt dit jaar waarschijnlijk nog heel wat uren over om een centje bij te verdienen. Zin om de handen uit de mouwen te steken bij een leuke job in je buurt? Download dan snel de NOWJOBS-app en check onze vacatures, want het zijn er heel wat!