Voor bijverdieners

Neutralisatie studentenuren in het 3de kwartaal

Het goede nieuws omtrent het aantal werkuren voor studenten breidt uit! Voor alle studenten worden de uren uit het derde kwartaal (1 juli t.e.m. 30 september) van 2021 geneutraliseerd. Op die manier komt de overheid jou tegemoet tijdens de coronacrisis. Maar wat betekent dat nu concreet voor jou als student? 

Normale omstandigheden studentenuren

Als student krijg je van de overheid elk kalenderjaar een pakket van 475 uur waarin
je minder sociale bijdragen betaalt dan een gewone werknemer. Doorheen het jaar
mag je als student zelf kiezen waar, wanneer en hoeveel uren je werkt. Zo is het
mogelijk om 475 uur te werken in de zomervakantie, maar kan je het aantal uren ook
spreiden doorheen het jaar. Werk je meer dan 475 uur per jaar als student? Dat is
mogelijk, maar dan houd je er best rekening mee dat je meer sociale bijdragen zal
moeten betalen.

Uren in kwartaal 3 geneutraliseerd voor alle sectoren

De corona pandemie zorgt voor een wereldwijde impact. Door het neutraliseren van de studentenuren kunnen bedrijven een nieuwe start maken met de hulp van studenten. De uren die je als student tijdens het derde kwartaal (1 juli t.e.m. 30 september) werkt zullen dus niet meegerekend worden voor je kinderbijslag en ook niet afgetrokken worden van de 475 uur per jaar die je als student mag werken. 

Wat betekent dit nu concreet voor jou als student? We geven hieronder een voorbeeld zodat het iets duidelijker wordt: 

In de zomer, tijdens het derde kwartaal (1 juli t.e.m. 30 september), wil je graag 80 uur werken in een zaak bij jou om de hoek. Deze 80 uren uit het derde kwartaal zullen niet meegeteld worden waardoor je jouw 475 uren om als student te werken in 2021 kan behouden.

Zijn jouw uren op of gereserveerd?

Ook al heb je op dit moment geen studentenuren meer over of zijn ze gereserveerd, je kan toch aan de slag gaan tijdens het derde kwartaal. Op die manier wil de regering jou als student stimuleren om hulp te bieden waar nodig en houd jij als student
nog voldoende uren over om in de zomervakantie of later in het jaar aan de
slag te kunnen!

In onze app werd alles hier reeds op aangepast en hoef je hier niets meer voor te doen. Je kan er dus onmiddellijk in vliegen! Waar wacht je nog op?

Wil jij graag je steentje bijdragen en bedrijven in nood helpen? Download dan zeker de NOWJOBS-app en vind jouw ideale studentenjob in no time!