Wil jij naast je huidige job graag wat bijklussen zonder hierop extra belastingen te betalen? Dan is een flexi-job iets voor jou. 

Een flexijob in het kort: 

  • Bedoeld voor mensen die willen bijverdienen in de horeca, bakkerijen, slagerijen, warenhuizen en kappers
  • Brutoloon = nettoloon
  • Geen beperking op het aantal uren
  • Geen risico om in hogere belastingschijf te vallen

De voorwaarden 

Iemand die vandaag wil werken als flexi-jobber moet drie kwartalen geleden minstens 4/5de of voltijds gewerkt hebben bij een andere werkgever. Daarnaast kunnen ook gepensioneerden en leerkrachten aan het werk als flexi-jobber.
Een voorbeeldje: Je kan werken met een flexi-job in april, mei en juni 2023 als je minstens 4/5de gewerkt hebt in juli, augustus en september van 2022.

Flexiloon

Het minimum uurloon voor een flexi-job bedraagt € 10,97 euro. Het vakantiegeld (7,67%) wordt hier nog bijgeteld. Het minimum uurloon komt dan op  € 11,81 (inclusief vakantiegeld). 
Daarbovenop heb je ook recht op ploegenpremie, nachtpremie, zondagspremie, maaltijdcheques en ecocheques. 

Goed nieuws! 

Via NOWJOBS kan je op een snelle en makkelijke manier aan de slag als flexi-jobber. Ondertussen registreerden er zich maar liefst 89.086 bijverdieners op de applicatie die regelmatige leuke vacatures ontvangen voor flexi-jobs in hun buurt.
Wil jij graag een centje bijverdienen en kom je bovendien in aanmerking om te werken als flexi? Download NOWJOBS en krijg de vacatures binnen. Veel succes!

account_circle

Manon - 11 februari 2023