Overweeg je een jobstudent aan het werk te zetten in je zaak? Goed plan, als je het ons vraagt. Aan jobstudenten zijn namelijk heel wat voordelen verbonden. We zetten de vier belangrijkste pluspunten op een rijtje.

1. Tijdelijke versterking

Jobstudenten zijn ideaal om je team tijdelijk aan te vullen — denk aan drukke periodes of vervangen tijdens vakanties. Ze zijn vaak beschikbaar én financieel voordelig om in te schakelen. De jongeren zelf krijgen dan weer de kans om kennis te maken met de arbeidswereld. Zei er iemand win-win?

2. Minder loonkosten

Voor werkgevers zijn jobstudenten ook financieel interessant. Op het loon van studenten hoef je enkel een solidariteitsbijdrage (8,14% van het brutoloon) in te houden. Van dat percentage is 2,71% ten laste van de student en 5,42% ten laste van jou als werkgever. Bovendien zijn jobstudenten geen bedrijfsvoorheffing verschuldigd. 

3. Flexibiliteit

Studenten schakel je vlot en flexibel in, zonder al te veel moeite of papierwerk (als je het via NOWJOBS doet, tenminste). Bovendien kan een jobstudent gerust een aantal uur werken zonder dat er automatisch een volledige dag wordt verrekend. Dat maakt studenten ideaal om bij te springen tijdens drukke momenten.

4. Potentiële toekomstige medewerkers

Werf je studenten aan? Da's dan een uitgelezen kans om hun kwaliteiten op de werkvloer te testen. Wie weet ontpoppen ze zich tot interessante kandidaten voor toekomstige vacatures. Bonus: tegen dan kennen ze je bedrijf en werkmethodes al door en door. Voordelen alom!

Nog op zoek naar studenten? Registreer je en download de NOWJOBS-app!

Registreer nu

Heb je nog vragen? Bekijk dan zeker onze FAQ-pagina. Is je vraag nog niet beantwoord? Contacteer ons dan zeker!

Contacteer ons
 

account_circle

Justien - 22 september 2022