07 november 2018

Voorwaarden om studenten in te schakelen in de horeca

Twee jobstudenten die werken achter de bar op Tomorrowland

In de horeca is er een groot verloop en is het soms moeilijk om geschikt personeel te vinden die 's avonds kan werken. Gelukkig zijn er genoeg studenten die ’s avonds en in het weekend een centje willen bijverdienen. Maar wat moet je nu weten over leeftijd en arbeidsduur vooraleer je een jobstudent in dienst neemt?

Voorwaarde 1: leeftijd

Kinderarbeid is nog altijd (en maar goed ook!) verboden. Dus jouw jeugdige medewerker moet minstens 15 jaar oud zijn.

Voorwaarde 2: tijdslimiet

Aan die leeftijd hangt nog een andere voorwaarde. Als de student jonger is dan 16 jaar mag hij/zij maximum tot 20u ’s avonds werken.

Als de student tussen de 16 jaar en 18 jaar is, mogen ze maximum tot 23u werken. Bovendien mag je als minderjarige nooit meer dan 8 uren per dag en 40 uren per week werken. 

Is de student ouder dan 18, dan is er geen beperking qua einduur. Daarnaast mag de meerderjarige maximum 11 uren per dag en 50 uren per week werken. 
 

Voorwaarde 3: pauze

Als je minderjarig bent, dan heb je vanaf 4,5 uur na elkaar werken recht op 30 minuten pauze. Als studenten langer dan 6 uur werken, hebben ze recht op 1 uur pauze​.

Als je meerderjarig bent, dan heb je vanaf 6 uren werken recht op een pauze van minstens 15 minuten

 

Heb jij een horecazaak en wil je graag studenten inschakelen? Registreer je nu en download de NOWJOBS-app. Plaats met de app eenvoudig én gratis een vacature!

Registreer nu

Heb je nog vragen? Bekijk dan zeker onze FAQ-pagina. Is je vraag nog niet beantwoord? Contacteer ons dan zeker!

Contacteer ons 
 

account_circle

Marketing - 07 november 2018