Back to top

Uitzend- en selectiebedrijf Accent uit de groep House of HR pakte eerder al uit met de succesvolle app “SWOP” die de drempel om te solliciteren fors verlaagt. Nu lanceert Accent met “NOWJOBS” een nieuwe app die tegelijk sterk inspeelt op de verdere digitalisering van de rekruteringsmarkt, de noden van iedereen die snel een centje willen bijverdienen en de behoeften van de horeca- , event- en retailsector die vaak snel tijdelijke personeelstekorten moeten opvangen.

Inspelen op digitalisering en flexibilisering

De app SWOP die jobzoekers in staat stelt om snel een selfie en een video op te laden en door een aanbod van 6.000 vacatures te swipen, is een schot in de roos gebleken. Accent trekt de lijn door met een nieuwe app die jongeren op dezelfde manier de kans biedt om heel snel een tijdelijke job te vinden. “Vaak hebben studenten en jongeren “nu” geld nodig om concerttickets te kopen, een onverwacht reisje te boeken of om allerlei andere leuke dingen te doen”, zegt Peter Ingelbrecht, General Manager NOWJOBS. “Onze nieuwe applicatie stelt hen in staat om snel door het aanbod van tijdelijke jobs te scrollen en vandaag nog te gaan werken.” Bovendien speelt Accent met de nieuwe app naadloos in op de steeds nadrukkelijkere flexibilisering van de arbeidsmarkt. Steeds meer jongeren combineren ook hun studies met tijdelijke jobs. In het vierde kwartaal van 2016 waren er al 245.000 jobstudenten actief. Wettelijk mogen ze nu 475 uur per jaar werken. Voorts hadden 180.000 mensen meer dan één job en waren er 20.000 mensen met een flexijob. Dat aantal zou volgens prognoses dit jaar stijgen tot 80.000. “Het is duidelijk”, zegt Eline David, Marketing Manager NOWJOBS, “dat de arbeidsmarkt sterk gewijzigd is en nood heeft aan een andere aanpak. Met “NOWJOBS” zorgen wij daarvoor.”

Ideaal voor horeca, events en retail

Accent helpt met de app niet enkel de kandidaten die anders en flexibeler willen werken, maar specifiek ook de retail-, horeca- en de eventsector, die heel flexibel mensen moeten kunnen inzetten om zieken te vervangen of om verwachte en onverwachte piekmomenten op te vangen. “Sinds de invoering van de witte kassa hebben de specifieke problemen van de horecasector met de vaak te hoge loonlasten al veel aandacht gekregen”, zegt Peter Ingelbrecht. “Het is ondertussen duidelijk dat meer flexijobs voor deze sector, maar ook in de retailsector een antwoord kunnen bieden op deze problematiek. Met “NOWJOBS” bieden wij deze sectoren nu de kans om ‘à la minute’ tijdelijke tekorten te kunnen opvangen met bijzonder gemotiveerde werknemers.”

Snel en flexibel maar heel correct

Snelheid en flexibiliteit zijn de kernwoorden bij “NOWJOBS”. Maar dat staat een correcte afhandeling niet in de weg. De app voorziet immers ook in de mogelijkheid om meteen een duidelijk contract te maken en om ervoor te zorgen dat de prestaties de dag nadien al vergoed worden. Accent lanceert “NOWJOBS” in april in Gent als test, maar heeft de bedoeling om het concept snel in heel België uit te rollen.

NOWJOBS in werking, bekijk het online!

de website van Accent, vind je hier.

Voor meer informatie of een interview, contacteer:

Eline David
eline@nowjobs.com
+32 473 88 71 47