Back to top

Hier zijn we weer, de examens. De meest stressvolle periode van het jaar. Je bent nog maar net bezig maar toch voelt het alsof je al maanden aan jouw bureau zit vastgekluisterd. Maar bekijk het positief! Het einde is in zicht. Met deze tips en tricks doorsta jij jouw examens met glans.

1. Ontspanning

Tijdens de examenperiode is ontspanning cruciaal. Je brein verwerkt namelijk de leerstof op momenten dat je niet studeert. Voldoende ontspannen en slapen is hét geheim om de hele examenperiode door te komen. Plan voldoende pauzemomenten in en kruip op tijd in je bed. Zo kan je fris en monter aan de volgende dag beginnen. 

2. Ruim je bureau op

Om geconcentreerd te werken is het belangrijk dat je omgeving rust uitstraalt. Begin je dag met een propere bureau en haal alle overbodige spullen weg uit je gezichtsveld. Leg enkel de essentiële cursussen op je bureau om chaos te voorkomen. Zo creëer je rust in je hoofd en verloopt studeren een stuk efficiënter.  

3. Knuffel met je huisdier

Na een zware en stressvolle dag is het goed om even met je huisdier te spelen of te knuffelen. Met huisdieren in de buurt voel je je meteen vrolijker en meer ontspannen! Tegelijkertijd krijgt je huisdier aandacht, waardoor het ook blij wordt. Gesproken van een win-winsituatie! 

Heb je geen huisdier en wil je toch even je gedachten verzetten? Maak een korte wandeling en je kan er weer tegenaan. 

4. Beloon jezelf 

Het is belangrijk om jezelf in de watten te leggen tijdens de examens. Telkens wanneer je een hoofdstuk hebt afgewerkt kan je bijvoorbeeld iets eten of een kleine pauze nemen. Zie je het even helemaal niet meer zitten? Plan dan een toffe uitstap met je vrienden. Zo heb je direct iets om naar uit te kijken en kan je erna terug met een leeg hoofd aan de slag! 

5. Wat te doen vlak voor het examen?

Het heeft geen zin om vlak voor het examen alles nog eens te herhalen. In die korte tijd ga je niets meer onthouden. Je staat beter wat vroeger op om rustig de leerstof te overlopen. Nog een laatste tip: geloof in jezelf, adem diep in en uit en laat je niet opjagen door andere studenten

Heb je toch wat tijd over tijdens deze drukke periode en wil je graag een centje bijverdienen? Download NOWJOBS en vind een studentenjob bij jou in de buurt!