08 februari 2024

Wordt mijn flexi-job op een feestdag dubbel betaald?

Word ik dubbel betaald als ik een flexi-job doe op een feestdag?

Onder het flexi-statuut kan je voordelig bijverdienen tijdens je pensioen of naast je hoofdjob. Dat kan bijvoorbeeld in het weekend, na de kantooruren of tijdens vakanties. Meer nog: een flexi-job kan je zelfs op feestdagen uitoefenen. Maar hoe zit het dan met je loon? Daar lees je in deze blog alles over.

Betaalde inhaalrust wordt dubbel loon

Stel dat je fulltime werkt en een feestdag valt niet in het weekend. Dan geniet je als werknemer van een dagje betaald verlof. Wanneer je op die dag een flexi-job uitoefent via NOWJOBS, liggen de kaarten anders: wie via NOWJOBS een flexi-job doet op een feestdag, krijgt dubbel betaald.  

Hoe komt dat?  

  • Ten eerste krijg je je normale flexi-loon voor die dag.
  • Ten tweede heb je ook recht op betaalde inhaalrust. Dat komt omdat je gewerkt hebt op een feestdag. Strikt genomen moet je de uren die je hebt gewerkt als verlof recupereren, maar omdat het voor een flexi-job niet mogelijk is om zo’n verlofdag in te plannen, betalen wij bij NOWJOBS de recuperatie meteen uit! Naast het normale flexi-loon, krijg je dus een toeslag van 100%.  
  • Met andere woorden: wanneer je een flexi-job uitoefent op een feestdag, krijg je dubbel betaald!  

Extra premies in bepaalde sectoren

In bepaalde sectoren heb je boven op het dubbele loon recht op zondag- of feestdagenpremie. In de horeca is bijvoorbeeld een premie van € 2 per uur voorzien voor werk op zondag en feestdagen (met een max. van 12 euro per dag, ongeacht het aantal werkuren).  

account_circle

Nele - 08 februari 2024